Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ»

Παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ», την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στις 19:30´, στην «Στοά του βιβλίου»

Οἱ ᾽Εκδόσεις ῾Αρμός σᾶς προσκαλοῦν στὴν παρουσίαση τοῦ νέου βιβλίου τοῦ ᾽Αρχιεπισκόπου ᾽Αλβανίας κ.κ. ᾽Αναστασίου μὲ τίτλο «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ: Εἰρήνη, Φύση, Φτώχεια, Τρομοκρατία, ᾽Αξίες» τὴν Δευτέρα 18 ᾽Ιανουαρίου 2016, στὶς 19:30´ στὴν «Στοά του Βιβλίου», (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου). Γιὰ τὸ βιβλίο θὰ μιλήσουν: ῾Ο Μακαριώτατος ᾽Αρχιεπίσκοπος ᾽Αλβανίας κ.κ. ᾽Αναστάσιος οἱ πρώην ῾Υπουργοί ᾽Ιωάννης Παλαιοκρασσάς & ᾽Αλέκος Παπαδόπουλος καὶ ὁ Διευθυντής τοῦ Περιοδικοῦ "Σύναξη" Θανάσης Παπαθανασίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η συνύπαρξη υπήρξε βασικό συστατικό του βίου της ανθρωπότητος… Η συνύπαρξη υπονομεύεται και δηλητηριάζεται συχνά. Η εξασθένησή της κατά κανόνα οφείλεται στον ιο του εγωκεντρισμού, ατομικού ή ομαδικού, που εκδηλώνεται πολύτροπα…

Αυτά και άλλα πολλά αναφέρονται στο νέο βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ με τίτλο "Συνύπαρξη: Ειρήνη, Φύση, Φτώχεια, Τρομοκρατία, Αξίες". Στο καινούριο έργο του σημειώνει ακόμη:

Οι αδικίες, η διαφθορά και η φτώχεια δεν έπαψαν να καταστρέφουν την αρμονική συμβίωση της ανθρωπότητος. Τις τελευταίες μάλιστα δεκαετίες η βία έχει πάρει νέες ανεξέλεγκτες μορφές, με αποκορύφωμα την πολύμορφη τρομοκρατία. Η ανθρώπινη επιθετικότητα επεκτάθηκε στην εκμετάλλευση, ακόμη και την περιφρόνηση της κτίσεως, με οδυνηρές συνέπειες τόσο για το φυσικό περιβάλλον, όσο και για την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Γι᾽ αυτά τα προβλήματα, τα μεγάλα θρησκεύματα που επηρέασαν τον πολιτισμό διαφόρων λαών έχουν διαμορφώσει ορισμένες αντιλήψεις και αρχές. Στα κείμενα που περιλαμβάνονται στην παρούσα συλλογή προσεγγίζονται από μία θεολογική και θρησκειολογική οπτική γωνία τα εξής παγκόσμια προβλήματα:

• Ειρήνη σε οικουμενική διάσταση, και σε μια συγκεκριμένη χώρα,
• Άνθρωπος και φυσικό περιβάλλον,
• Φτώχεια,
• Σύγχρονη τρομοκρατία,
• Πανανθρώπινες αξίες.

Συγγραφέας:Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος
Εκδότης:ΑΡΜΟΣ