Όροι συμμετοχής & συνεργασίας με την ΙΟΝΙΟ Βιβλιοθήκη

της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Η δημιουργία της Ιονίου Βιβλιοθήκης είναι πρωτοβουλία της Ε.Ε.Ε και η επωνυμία «ΙΟΝΙΟΣ» προαναγγέλλει τον υψηλό στόχο που έχει θέσει η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Ε.Ε και ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με αυτόν της επιτροπής εποπτείας της Ι.Β. για την προώθηση και διάδοση του επτανησιακού πολιτισμού τόσο εντός όσο κι εκτός των γεωγραφικών συνόρων των νησιών του Ιονίου με προγραμματισμένες συνεχείς δράσεις της Ι.Β.,  που αφορούν τις τέχνες και τα γράμματα.

Η Έφορος και τα μέλη της επιτροπής εποπτείας καθώς και η επιτροπή βιβλιοθηκονομίας της ΙΟΝΙΟΥ Βιβλιοθήκης συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή εθελοντικά και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δίχως καμία οικονομική απαίτηση.  Για την ομαλή λειτουργία της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας και της Ιονίου Βιβλιοθήκης εκτός από το εγκεκριμένο καταστατικό από το Πρωτοδικείο έχει συνταχθεί και σχετικός εσωτερικός κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο τα μέλη της Επιτροπής Εποπτείας και βιβλιοθηκονομίας, της Ιονίου Βιβλιοθήκης,σέβονται και ακολουθούν πιστά.

 

Άρθρα

Άρθρο 11.1.Ο/Η συγγραφέας που επιθυμεί να προβάλει το έργο του/της στην ιστοσελίδα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας και της Ιονίου Βιβλιοθήκης θα πρέπει να λάβει υπόψη του τα παρακάτω: 

α) να έχει καταγωγή από τα Επτάνησα ή στο έργο του να γίνεται αναφορά στα νησιά του Ιονίου

β) να καταθέτει αίτημα συνεργασίας στη γραμματεία της Ιονίου Βιβλιοθήκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

γ) να στείλει δύο αντίτυπα από το βιβλίο του προς αξιολόγηση (όχι κριτική), η οποία είναι αναγκαία για να βεβαιωθεί η Επιτροπή Εποπτείας της Ιονίου Βιβλιοθήκης ότι ο συγγραφέας δεν προσβάλει με το έργο του τον αναγνώστη, καθώς υπάρχουν και βιβλία που εκδίδονται με αποκλειστική ευθύνη του συγγραφέα.

Με την έγκριση από την επιτροπή εποπτείας θα αναρτηθεί το εξώφυλλο του βιβλίου καθώς και η περίληψή του στην ιστοσελίδα της Ι.Β  ανάλογα με την θεματική ενότητα που αντιστοιχεί και θα αρχειοθετηθεί από την επιτροπή βιβλιοθηκονομίας ενώ αναφορά της προσφοράς των βιβλίων που έχουν διατεθεί θα συμπληρωθεί στην ενότητα «Ευχαριστίες» της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης της Ι.Β. Σε αντίθετη περίπτωση (μη έγκρισης) και εφόσον το επιθυμεί ο δημιουργός τα βιβλία του/της συγγραφέα θα επιστραφούν στον αποστολέα τους.

 

Άρθρο 22.2.Ο/Η συγγραφέας που επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ιόνιο Βιβλιοθήκη για παρουσίαση  βιβλίου του/της  θα χρειαστεί να ενημερώσει τον εκδοτικό του οίκο και να λάβει υπόψη του:

α)να καταθέσει  αίτηση στην γραμματεία της Ι.Β. και να προσφέρει δύο αντίτυπα του έργου του προς αξιολόγηση στην Επιτροπή εποπτείας της Ιονίου Βιβλιοθήκης.

β)η παρουσίαση του βιβλίου του/της, εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις, θα πραγματοποιηθεί ύστερα από ημερομηνία και χώρο που θα επιλέξει η επιτροπή εποπτείας τηρουμένης της σειράς προτεραιότητας στην ημερομηνία της αίτησης του/της.

 

Άρθρο 3


3.3.Ο εκδοτικός οίκος που επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ι.Β προκειμένου να προβληθεί το έργο του/της συγγραφέα/φεως με τον οποίο συνεργάζεται και που πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις:

α)ο εκδοτικός οίκος με τον οποίο ο/η συγγραφέας συνεργάζεται, συμφωνεί με την παρουσίαση του βιβλίου από την Ιόνιο Βιβλιοθήκη, τότε η Ιόνιος Βιβλιοθήκη θα προτείνει δικό της χώρο όπου θα διεξαχθεί η παρουσίαση και με δικό της κόστος. Στην περίπτωση που ο συγγραφέας ή ο εκδοτικός οίκος διαφωνούν με την επιλογή της Ι.Β, θα πρέπει είτε ο συγγραφέας είτε ο εκδοτικός οίκος να καθορίσει το χώρο διεξαγωγής της παρουσίασης και να αναλάβει το κόστος.

β)οι ομιλητές για την παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου θα επιλέγονται από  την Ιόνιο Βιβλιοθήκη της Ε.Ε.Ε. και τον εκδοτικό οίκο σε συνεργασία με τον/την συγγραφέα. Αποκλείονται πολιτικά πρόσωπα εν ενεργεία (π.χ. Δήμαρχοι, βουλευτές, κ.λ.π) καθώς η Ιόνιος Βιβλιοθήκη δεν επιθυμεί να στοχοποιηθεί ως πολιτικό φερέφωνο οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος

γ)στην περίπτωση που στο χώρο της εκδήλωσης συμφωνηθεί η πώληση βιβλίων, ένα μέρος των εσόδων θα αποδίδεται στην Ιόνιο Βιβλιοθήκη για την ενίσχυση των σκοπών και δράσεών της ύστερα από συμφωνία, η οποία θα επέλθει μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων.

δ)το δημιουργικό της παρουσίασης καθώς και τυχόν εκτύπωσή του,  συνολικά ή μέρος αυτού (αφίσα, φυλλάδιο, πρόσκληση, διαφημιστικό banner) αναλαμβάνει ο εκδοτικός οίκος και πάντα με την σύμφωνη γνώμη της επιτροπής εποπτείας και αφού ελεγχθεί από την Ε.Ε.Ε. πριν αυτό διατεθεί και κοινοποιηθεί προς δημόσια χρήση.

ε)η παρουσίαση του βιβλίου θα  δημοσιευθεί εκτός από την ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης www.ionianlibrary.gr και στα διαδικτυακά μέσα που διαθέτει (fb,twitter,g+,pinterest,youtube) ενώ θα προωθηθεί στα μέλη και στους φίλους της της Ε.Ε.Ε με email και sms. Σε ειδικές περιπτώσεις που θα κρίνει η επιτροπή εποπτείας θα ακολουθήσει και ταχυδρομική επιστολή. Επιπρόσθετα και σε κάθε περίπτωση διαφημιστικό banner θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ι.Β. για διάστημα τριών μηνών ύστερα από σχετική συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο για ειδική τιμή στα μέλη της Ε.Ε.Ε. και της Ι.Β.

στ)η φωτογραφική, ηχητική, δημοσιογραφική, μουσική, κάλυψη της εκδήλωσης όπως και τα κεράσματα της βραδιάς τα αναλαμβάνουν από κοινού η Ι.Β και ο εκδοτικός οίκος.

 

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΝΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Η ψηφιοποίηση των βιβλίων του/της συγγραφέα/φέως ακολουθεί τον τρόπο έγκρισής της όπως αυτός αναφέρεται στα άρθρα  1.α), 1.β) & 1.γ) και ανάλογα με την φιλοξενία (μέρος από σελίδες ή στην συνολική μορφή του βιβλίου) ο/η συγγραφέας επιβαρύνεται με έξοδα φιλοξενίας και εξετάζεται η περίπτωση της δωρεάν προβολής του.

Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη λειτουργεί με γνώμονα την προβολή των νησιών του Ιονίου Πελάγους και ενισχύεται από τις εισφορές των μελών της Ε.Ε.Ε. και σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα  σε όσα αναφέρονται παραπάνω έχουν τα εγγεγραμμένα και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων.     

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες : 

 www.ionianlibrary.gr/Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Τηλ.: 2106017441-6946259240