Σας καλοσωρίζουμε στην Ιόνιο Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας και σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση!

H Ε.Ε.Ε. πιστή στους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε, δημιούργησε την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της Ε.Ε.Ε., προκειμένου να συγκεντρώσει, διασώσει και αναδείξει τον πνευματικό πλούτο του Επτανησιακού Πολιτισμού στην ηλεκτρονική και έντυπη μορφή του.

Στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη δημιουργήθηκαν θεματικές κατηγορίες, όπου μπορούν να αναρτώνται βιβλία είτε που έχουν συγγραφεί από συγγραφείς Επτανήσιους, είτε από μη Επτανήσιους συγγραφείς αλλά που τιτλοφορούνται ή αναφέρονται στα Επτάνησα. 

Σκοπός ίδρυσης της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης είναι η συγκέντρωση βιβλίων προσαρμοσμένη στα νέα τεχνολογικά δεδομένα, ώστε να διευκολύνουν τον αναγνώστη στην εύκολη ανεύρεσή τους, καταχωρημένη οργανωμένα σε ένα χώρο και η πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της επτανησιακής κουλτούρας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι συγγραφείς που επιθυμούν να δημοσιευθούν τα βιβλία τους σε ηλεκτρονική μορφή, μπορούν να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην διεύθυνση της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή να αποστέλλουν το/τα βιβλίο/α που επιθυμούν για δημοσίευση στην ταχυδρομική διεύθυνση της Ε.Ε.Ε. Στοιχεία Επικοινωνίας

Mε την ένδειξη Ιόνιος Βιβλιοθήκη και συμπληρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση (με αποστολή σε ηλεκτρονική ή φυσική μορφή), παραχώρησης πνευματικών δικαιωμάτων για την δημοσίευσή του συγκεκριμένου έργου τους σε ηλεκτρονική μορφή από την Ε.Ε.Ε. Για την Υπεύθυνη Δήλωση μπορείτε να ανατρέξετε στο μενού του ιστολογίου.

Τα βιβλία θα συγκεντρώνονται, θα καταγράφονται και θα αποθηκεύονται σε ειδικό χώρο για την οργάνωση της βιβλιοθήκης της Ε.Ε.Ε. Μέρος των βιβλίων θα προσφέρονται για ενίσχυση στις βιβλιοθήκες των νησιών του Ιονίου Πελάγους, αλλά και σε όλη τη χώρα, με αναφορά στους συγγραφείς που τα έχουν προσφέρει "αφιλοκερδώς" από το διαδικτυακό χώρο της Ιονίου Βιβλιοθήκης Ε.Ε.Ε.

Τη διαχείριση της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης αναλαμβάνει επιτροπή βιβλιοθηκονομίας επιλεγμένη από το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμβολή σας στην ενίσχυση της ηλεκτρονικής Ιονίου Βιβλιοθήκης Ε.Ε.Ε. με τη φιλοδοξία να λειτουργήσει και εγκαταστήσει τον πνευματικό της θησαυρό σε δικό της κτίριο.