Φέτος για δεύτερη χρονιά τα μικρά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας ενώνονται και γιορτάζουν την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων με ένα μεγάλο αφιέρωμα στις Λέσχες Ανάγνωσης. Στις μικρές ή μεγάλες παρέες ανθρώπων που συναντιούνται μια φορά το μήνα και μιλούν για βιβλία!

Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι τα στέκια των Λεσχών Ανάγνωσης. Είναι οι χώροι που φέρνουν κοντά τους βιβλιόφιλους της κάθε γειτονιάς, οι χώροι που προωθούν το διάλογο γύρω από το βιβλίο. Είναι το ζεστό σκηνικό των αναζητήσεων όσων ψάχνονται και όσων θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν.

Την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα να γίνουμε έστω και για λίγο, μέλη μιας Λέσχης Ανάγνωσης σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο. Να ζήσουμε την εμπειρία που για μερικούς κρατά χρόνια ολόκληρα, ενώ για άλλους τώρα πρόκειται να ξεκινήσει.

Ελάτε μαζί μας στις 26 Σεπτεμβρίου να γιορτάσουμε #mialesxistamikra και να γίνουμε μια μεγάλη Λέσχη Ανάγνωσης. Να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι έναν ιστορικό θεσμό και την περιπέτεια της ανάγνωσης ενός βιβλίου που μοιράζεται. Και όλα αυτά στους χώρους που αγαπάμε περισσότερο: τα μικρά βιβλιοπωλεία!

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου θα γίνει ΌΛΗ Η ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΛΕΣΧΗ. 

Τι σημαίνει αυτό; Τα βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν στην Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων ετοιμάζουν νέες Λέσχες Ανάγνωσης, για μικρούς και μεγάλους, καθώς και εορταστικές θεματικές συναντήσεις. Οι αναγνώστες/τριες που θα επισκεφτούν τα μικρά βιβλιοπωλεία θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με άλλους/ες βιβλιόφιλους/ες και να συζητήσουν για βιβλία. Οι μικροί/ες βιβλιόφιλοι/ες θα συμμετέχουν σε πρωτότυπες Λέσχες για παιδιά και θα παίξουν με αφορμή αγαπημένα βιβλία!

Δείτε ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ
Δείτε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ

Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ

Η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων όμως δεν αρχίζει και τελειώνει μέσα σε μια μέρα!

Θέλοντας να συμβάλλουμε στην προώθηση της ανάγνωσης μέσα από δράσεις αποδοτικές για τους βιβλιόφιλους, πραγματοποιούμε μια μεγάλη καμπάνια για τη χαρτογράφηση των ενεργών Λεσχών Ανάγνωσης! 

Δείτε την ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ

Η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 28 Απριλίου του 2018 ως μια πρωτοβουλία της κοινότητας μικρών βιβλιοπωλείων LITTLE BOOKSTORES και της βιβλιοφιλικής σελίδας So much reading. Βασίζεται σε μια ιδέα που έρχεται από το εξωτερικό, όπου αρκετές χώρες αφιερώνουν μια ημέρα ή ακόμη και μία εβδομάδα στα μικρά τους βιβλιοπωλεία. 

Σκοπός της είναι να αναδείξει πως τα μικρά ενημερωμένα βιβλιοπωλεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των κοινοτήτων μας. Είναι το μέρος όπου οι συγγραφείς μπορούν να συνδεθούν με τους αναγνώστες, όπου ανακαλύπτουμε νέους, άγνωστους κόσμους, όπου τα παιδιά γοητεύονται από τη συγκίνηση της ανάγνωσης που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.

Τη 2η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων διοργανώνει το LITTLE BOOKSTORES.

***

Η Ημέρα θα πραγματοποιηθεί με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής,
κατόπιν επικοινωνίας για κράτηση θέσης με το εκάστοτε βιβλιοπωλείο.

***

 ΑΘΗΝΑ 

Booktalks Ι Αρτέμιδος 47, Π.Φάληρο, τ. 2109802520, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3:00μμ •  Οι Booktravellers συζητούν το βιβλίο Τίποτε δεν χάνεται, Cloé Mehdi (εκδ. Πόλις).

6:00μμ •  Η Χορτοφάγος, Han Kang, μετ. Αμαλία Τζιώτη, (εκδ. Καστανιώτη) & Ο καλός γιος, You-Jeong Jeong, μετ. Αμαλία Τζιώτη, (εκδ. Μεταίχμιο). Κορεάτικη Λογοτεχνία

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην αυλή του βιβλιοπωλείου-καφέ σύμφωνα με όσα ισχύουν για τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Book Spa Ι Αναπαύσεως 31 και Αχιλλέα Σερφιωτη, Παιανία, τ. 2106641045

12:00μ • Πες πες μια ιστορία, Παπαγιάννη Μαρία, εικ. Ίρις Σαμαρτζή, (εκδ. Πατάκη). Συντονίζει η Καρελιωτη Λία, νηπιαγωγός. Για παιδιά 4+

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Αμόνι Ι Ανταίου 2 και Δεινοχάρους 1, Άνω Πετράλωνα, τ. 2103467630

6:00μμ • “Η εμπειρία της γραφής”: Συζήτηση με τους συγγραφείς Θανάση Βαβλίδα και Βασίλη Μπαρούτη.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντωνκαι σε Live μετάδοση από τη σελίδα του βιβλιοπωλείου στο facebook.

Επίκεντρον Ι Αγ. Αναγύρων 5, Αγ. Ανάργυροι, τ. 2102619718, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

7:00μμ • Το παιχνίδι της Άγρας, Θεόδωρος Εσπίριτου, (εκδ. Κίχλη). Συντονίζουν οι Μάρκος Κρητικός & Αριστοτέλης Σαΐνης. Με τον συγγραφέα.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων σε εξωτερικό χώρο.

Λεμόνι Ι Ηρακλειδών 22, Θησείο, τ. 2103451390, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5:00μμ • Δεν κατοικούν όλοι οι άνθρωποι τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο, του Ζαν-Πωλ Ντυμπουά, μτφ. Μαρία Γαβαλά, (εκδ. Δώμα). Με την ανεξάρτητη Λέσχη Ανάγνωσης “Συνάντηση”. Συντονίζει η Δήμητρα Ξενάκη.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων σε εξωτερικό χώρο.

Little Book Ι Χαϊμαντά 35, Χαλάνδρι, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

11:30πμ • Το καπέλο που άκουγε τις σκέψεις των ανθρώπων, της Μαρίας Νομικού, εικ. Πετρούλα Κρίγκου, (εκδ. Μεταίχμιο). Συντονίζει η Μαρία Νομικού. Με την συγγραφέα. Για παιδιά 4+

5:30μμ • Συζήτηση “Το παιδικό βιβλίο: μια ενήλικη ματιά στην παιδικότητά μας”. Συντονίζει η Λίλα Πατρόκλου, συγγραφέας & συντονίστρια λεσχών ανάγνωσης & η Μάρω Πετλή, θεατρολόγος.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Ο γάτος Μαουρίτσιο Ι Ευφρονίου 10-12, Παγκράτι, τ. 2111824881, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

12:00μ • Δέκα κάλτσες (τέσσερις δεξιές και έξι αριστερές) σε απίστευτες περιπέτειες, Γιουστίνα Μπεντνάρεκ, εικ. Ντάνιελ ντε Λατούρ, (εκδ. Πατάκη). Συντονίζει η Σίσσυ Τσιφλίδου. Για ενήλικες

5:00μμ • Ο μικρός πρίγκιπας, Αντουάν ντε Σαίντ-Εξυπερύ (εκδ. Πατάκη). Συντονίζει η Αγγελική Λάλου. Για παιδιά 8+

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Ο Μωβ Σκίουρος Ι  πλατεία Καρύτση 4, Αθήνα τ. 2103251872, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

11:00πμ • Κάτι το Τραγικόν, Νίκος Παπαδόπουλος, (εκδ. Ο Μωβ Σκίουρος). Συντονίζει ο Δημήτρης Τανούδης. Με τον συγγραφέα.

1:00μμ • Το Τέλος, Γένους Θηλυκού, Εβίτα Καραγεώργου, (εκδ. Ο Μωβ Σκίουρος). Συντονίζει ο Διονύσης Τσακνής, συνθέτης-στιχουργός. Με την συγγραφέα.

3:00μμ  • Ίκλι Αβρίκ, Μαριάνθη Νταφούλη, (εκδ. Ο Μωβ Σκίουρος). Συντονίζει ο Θάνος Παπαγεωργίου, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής και αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρβίνα Πιτυχούτη. Με την συγγραφέα.

Η δράση αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.

Στέγη Bibliotheque Ι Θεμιστοκλέους 76, Εξάρχεια, e.. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

7:30μμ • Ροκενρόλλα/Astrafiammante, Αντρέας Μαντάς, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, (εκδ. Bibliothèque). Συνάντηση με τους συγγραφείς.

H δράση θα πραγματοποιηθεί στις 24/10/2020, 19:30μμ.

Τρυποκάρυδος Ι Αγίου Γερασίμου 28, Ζωγράφου, τ. 2111190970, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

12:00μ • Τρυποκάρυδος, Tom Robbins, (εκδ. Αίολος).  Συντονίζει η Άρτεμις Θύμιου, δημοσιογράφος.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Χάρτινο Καράβι, Πίνδου 39, Νέα Φιλαδέλφεια, τ. 210-2531533, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

11:30πμ • Καράβια που ταξίδεψαν την περιέργεια, Μαρία Αγγελίδου, Αντώνης Παπαθεοδούλου, εικ. Χρήστος Κούρτογλου, (εκδ. Ίκαρος). Συντονίζει η Κούλα Πανάγου. Με τους συγγραφείς. Για παιδιά 8+

Η δράση αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.

Pickabook Ι Αγίας Λαύρας 70, Πετρούπολη, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

6:00μμ • Ο κλεμμένος λευκός ελέφαντας, Mark Twain, μτφ. Μαργαρίτα Ζαχαριάδου (εκδ. Πατάκη). Συντονίζει ο συγγραφέας Δημήτρης Μελικέρτης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με live streaming.

Γραπτό Ι 25ης Μαρτίου 53, Νέο Ψυχικό, τ. 2106714700

 

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 

Καφε/βιβλιοπωλειο Καφκα Ι Eμποριου 41 Αλεξανδρουπολη, τ. 2551023050

Κόσμος Βιβλίου Ι Ι.Καβυρη 50, τ. 2551028007

 

 ΒΟΛΟΣ 

Χάρτα Ι Σκενδεράνη 16, 38221 Βόλος, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

11:00πμ • «Ο γύρος του κόσμου σε 80 βιβλία»: Παρουσίαση των αναγνωστικών ταξιδιών της Λέσχης της ΧΑΡΤΑΣ.

 

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  

Ακυβέρνητες Πολιτείες Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο – Καφέ I Αλ. Σβώλου 28, κέντρο, τ. 2310273207, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

11:30πμ • “Ο Μελάκ συναντάει την Αλίκη“, Αργυρώ Πιπίνη/Γιαννακοπούλου Ιωάννα, εικ. Αχιλλέας Ραζής/εικ. Ζωή Σεϊτάνη (εκδ. Καλειδοσκόπιο/εκδ. Ακυβέρνητες Πολιτείες). Συντονίζει η Ιωάννα Γιαννακοπούλου, συγγραφέας. Για παιδιά 5+

6:30μμ • Δεν είμαι ο νέγρος σου, Baldwin James, μτφ. Ισμήνη Θεοδωροπούλου. Συντονίζει ο Τέλλος Φίλης.

Κάτι Γίνεται I Γεωργίου Παπανδρέου 27, τ. 2310846790, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

6:00μμ • Το πουλόβερ, Δημήτρης Μπασλάμ, εικ. Χρύσω Χαραλάμπους. Συντονίζει η Ιωάννα Σεραφειμίδου από τις Πυγολαμπίδες. Για ενήλικες.

Το Κεντρί Ι Δημητρίου Γούναρη 22, τ. 2310275349, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

11:00πμ • Συζήτηση για την τριλογία του συγγραφέα Εντουάρ Λουί, Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ, Ιστορία της Βίας, Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου (εκδ. Αντίποδες). Συντονίζει ο Σταύρος Μπουφίδης, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Σταυρούλα Κουλούρη και Ευτυχία Σπυριδάκη. Θα πραγματοποιηθεί στο Baraka Bistrot Cafe (πλ. Ναυαρίνου 3)

myBOOKSTORE.gr Ι Τάκη Οικονομίδη 58, Καλαμαριά, τ. 2313090929

11:00πμ • Η ωραία ταξιδεμένη, Κρυσταλλένια Γαβριηλίδου, μτφ. Ελένη Κοκκινάκη, (εκδ. Ελληνοεκδοτική). Με την συγγραφέα. Για παιδιά 6+ 

Νους και Γνώση Ι Πλαστήρα 9, Χαριλάου, τ. 2310907422, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

6:30μμ • Αχ! Φαντάσματα…, Σοφιάννα Θεοφάνους, εικ. Zafouko Yamamoto (εκδ. Μικρή Σελήνη). Συντονίζει η Δέσποινα Τσιπτσέ, μουσειολόγος, παιδαγωγός. Με την συγγραφέα σε ζωντανή σύνδεση. Για παιδιά 5+ 

“Μπρρρρρ….φαντάσματα”: Παράλληλη δράση κουκλοθεατρικού παιχνιδιού με την ομάδα παιδαγωγών ARTE-μπα-μπλομ, Βάνα Σκόδρα & Ξανθίππη Αϊβαζή.


Ονειροπαγιδα Ι Βασιλεως Γεωργιου 33, Ωραιόκαστρο, τ. 2310698814

11:30πμ • Ονειροπαγίδα, Νίνα Ζαφειρίου, εικ. Νίκος Γιαννόπουλος (εκδ. Βάρφη). Συντονίζει η Ντίνα Παπαγεωργίου. Με την συγγραφέα. Για παιδιά 5+ 

Οκτάνα Ι Ισαύρων 8, κέντρο, τ. 2314039025, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

7:00μμ • Λεγεώνα, Γιάννης Αντάμης (εκδ. Χαραμάδα). Συντονίζει η Δήμητρα Κατρανιά. Με τον συγγραφέα.

Παραμυθούπολη Ι Καβάφη 12, Ευκαρπία, τ. 2310690314, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5:30μμ • Το πρόβλημα με τα προβλήματα, Rachlel Rooney, εικ. Zehra Hicks (εκδ. Επόμενος Σταθμός). Συντονίζουν η Μαίρη Χατζηαγγελίδου, & η Μάρα Μπαχά. Για παιδιά 5-7 

Σαιξπηρικόν Ι Πατριάρχου Ιωακείμ 8 & Σκρα. τ. 2310454050, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

12μ • Προς αυτή την αλόγιστη κατεύθυνση, Δημήτρης Δημητριάδης – Γιώργος Αλισάνογλου (εκδ. Σαιξπηρικόν). Συντονίζει ο Γιώργος Αλισάνογλου. Με τους συγγραφείς.

2:00μμ • Με αφορμή τα 15 έτη λειτουργία του βιβλιοπωλείου ποιητές και μεταφραστές διαβάζουν ποιήματα.
Συμμετέχουν: Ιωάννα Αβραμίδου, Ιωάννα Γούναρη, Δημήτρης Δημητριάδης, Ειρήνη Ιωαννίδου, Δώρα Κασκάλη, Έλσα Κορνέτη, Δημήτρης Λεοντζάκος, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κώστας Παπαθανασίου, Γεωργία Τρούλη, Χρήστος Τσιρώνης, Γιώργος Αλισάνογλου.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με live streaming

Χαρτομάνι Ι Αλεξάνδρου Υψηλάντου 49, Ωραιόκαστρο, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

7:00μμ • Ο τελευταίος φύλακας, του Δημήτρη Οικονόμου. Συντονίζει η Ευαγγελία Κέπετζη.

Mind the book I 25ης Μαρτίου 93, Εύοσμος, τ. 2310747090

6:00μμ • Το πιο σημαντικο πραγμα στον κοσμο! Antonella Abbatiello, μτφ. Δήμητρα Δότση (εκδ. Διόπτρα). Συντονίζει η Βικοπουλου Κωνσταντίνα, υπεύθυνη της παιδικής λέσχης αναγνωσης του βιβλιοπωλείου.

Το πράσινο σύννεφο Ι Πασαλίδη 40, Καλαμαριά. τ. 2310454050

 

  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 

Θέτις Ι Γρ. Λαμπράκη 6, τ. 2665025310, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

12:00μ • «Ζώντας με την πανδημία: προκλήσεις και προσαρμογές»: Βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες. Συντονίζει η Κωνσταντίνα Ζιάγκου Ψυχολόγος-Οικογενειακή Σύμβουλος

 

  ΚΡΗΤΗ  

 Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη Ι Χάληδων 89, Χανιά, τ.  28210 92512, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

12:00μ • Η τελευταία πινιάτα, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, εικ. Χρύσα Σπυρίδωνος, (εκδ. Καστανιώτη). Για παιδιά 3+ 
 

  ΛΕΣΒΟΣ  

Madamaδι Ι Πλατεία Μανταμάδου, Λέσβος, τ. 2253061005, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

12:00μ • Τα 88 ντολμαδάκια, Ευγένιος Τριβιζάς, εικ. Ράνια Βαρβάκη, (εκδ. Καλέντης). Συντονίζει η Εύη Καρμίρη. Για παιδιά 6+

Book and art Ι Κομνηνάκη 5, Μυτιλήνη, τ. 2251037961

 

  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ   

Κιβωτός Ι Κολιάτσου 58, Κόρινθος, τ. 2741029776, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5:30μμ & 6:30μμ • Το γονεοτροφείο, Χρήστος Δασκαλάκης, (εκδ. Άγκυρα). Συντονίζει η Αγγελική Παπαβενετίου, δικηγόρος. Με τον συγγραφέα.

Κουκίδα Ι Απ. Παύλου 64 Κόρινθος, τ. 2741072589, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

12:00μ • Το παλιόπαιδο, Αγγελική Δαρλάση, εικ. Ίρις Σαμαρτζή, (εκδ. Πατάκη). Συντονίζει η Μαρία Κουλιφέτη. Με την συγγραφέα. Για παιδιά 8+

6:00μμ • Το κόκκινο και το άσπρο, Ελένη Στελλάτου, (εκδ. Πόλις). Συντονίζει ο Τάσος Χατζηευφραιμίδης. Με την συγγραφέα. Στη συζήτηση θα συμμετέχει και ο Χρήστος Κυθρεώτης, συγγραφέας.

Coboo Book Shop Cafe Ι Ανδρέου Λόντου 3Β Αίγιο, τ. 2691060445

6:30μμ •  Ένας αρκουδος με ανθρώπινη καρδιά, Πέτρος Ζαργάνας, εικ. Χριστίνα Δημητροπούλου, (εκδ. Το Δόντι). Με τον συγγραφέα. Για παιδιά 5+

Το Μπλε Γιασεμί Ι Κανάρη 2, Κιάτο, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

8:30μμ • Poems and Drinks! Μαζί με τη Λέσχη Ανάγνωσης Carpe Librum διαβάζουμε αγαπημένα ποιήματα.

 

 ΞΑΝΘΗ 

Βιβλιοπωλείο 2 Ι Ελ. Βενιζέλου 29, τ. 2541027777, e. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

11:00πμ • Μόμπι Ντικ, Χέρμαν Μέλβιλ (εκδ. Φουρφούρι). Συντονίζει η Βασιλική Στρώλη. Για παιδιά 5+

Πυργελή Ι Ανδρέου Δημητρίου 57, τ. 2541072363

4:30μμ • “Δύο λαλούν κι όλοι διαβάζουν”, γνωριμία με τη Λέσχη Ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου. Συντονίζουν η Δήμητρα Πυργελή & Μάρθα Αποστολίδου. Για παιδιά 4+

 

    ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 

Kukuvaya bookstore Ι Μανδαλιδου 2, Διδυμότειχο, τ. 2553022218

 

  ΠΑΤΜΟΣ 

ΚουΚουΜάβλα Ι Χώρα Πάτμου, Πάτμος, Δωδεκάνησα, τ. 2247031724

6:30μμ • Παραμύθια με την Ξένια, Ξένια Καλογεροπούλου, εικ. Φίλιππος Φωτιάδης, (εκδ. Μάρτης). Συντονίζει η Δέσποινα Μελιανού. Για μικρούς και μεγάλους

 

Η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων πραγματοποιείται με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής κατόπιν επικοινωνίας με το εκάστοτε βιβλιοπωλείο.

 

Χορηγοί: ΑΙΩΡΑ, ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ, ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΠΑΤΑΚΗΣ, ΔΩΜΑ, ΚΙΧΛΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Υποστηρικτές: ΙΚΑΡΟΣ, ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, ΚΕΔΡΟΣ, ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ, ΝΗΣΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΕΔΙΟ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΚΕΙΜΕΝΑ

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΛΕΠΟΥ, ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ, BOOKIA