Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη διοργανώνει και φιλοξενεί την παρουσίαση του βιβλίου «Επιμενίδειος Οίστρος» της Ευαγγελίας Τυμπλαλέξη, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στις 19.00.

Το έργο θα παρουσιαστεί με τη μορφή δραματοποιημένης απαγγελίας από τους:

Έλενα Κουκιάσα, Δημήτρη Ντάλλα και μέλη του φωνητικού συνόλου Κέρκυρας Females Echoes (Φοιτητές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Γιώργος Κεντρωτής και ο κ. Νίκος Παπαδημητρίου, διδάσκοντες στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Σοφία Αγαθονικοπούλου-Βραδή, υπεύθυνη της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. «Όταν οι Άνθρωποι βιώνουν ως αναγκαστική τη συνάθροισή τους. Όταν μέσα στα κλειστά μιας Πλατείας όρια εκτείνεται ο Κόσμος.

Όταν η Ελευθερία κι η Ειρήνη διχονοούν για το σημαντικό κι ομονοούν για το ασήμαντο. Όταν η Ζήση μια Μηλιά είναι π' ευνουχίζει την αυτονομία των κλώνων.

Όταν η Θάλασσα πιότερο από παντιέρα ανεμίζει. Όταν Βασανιστές και Βασανισμένοι του juggernaut ιππεύουν τα καπούλια. Όταν Εκείνος την ιδιωτική εξηγεί οδό του κι Εκείνη καταχθόνιο σχέδιο αποκαλύπτει. Όλοι γονυπετείς ικετεύουν σαν παράξενοι ταξιδιώτες κι η Ποίηση, που γράφεται, ένα λωλού παράπονο στυφό όλους να μας αφορά. Ιλάρια ο φόβος της Εκκλησίας, Σατουρνάλια των πλουσίων ο φόβος. Κι αν και τα δυο μαζί ο φόβος της Ηθικής, Φόβος τι εστί; Όταν οι Άνθρωποι σαρανταπληγιασμένοι ορθώνονται, δεν λαχταρούν άλλη μια μέρα για να ζήσουν, μα για να νικήσουν. Αφού γνωρίζουν πως φόβος, ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εστί...».

Πηγή: corfuland.gr