Το μυθιστόρημα εξελίσσεται με επίκεντρο τη ζωή τεσσάρων γυναικών που μεγαλώνουν στο οικοτροφείο «Ικαρος», στην μεταπολεμική Ελλάδα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ.


Aπό τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Φραντζέσκας Κολυβά. Τιτλοφορείται «Ικαρίδες» και πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που εξελίσσεται με επίκεντρο τη ζωή τεσσάρων γυναικών που μεγαλώνουν στο οικοτροφείο «Ικαρος», στην μεταπολεμική Ελλάδα. Οι διαφορετικοί χαρακτήρες, οι σχέσεις μεταξύ τους, ο ρόλος της διευθύντριας του οικοτροφείου δημιουργούν μια συναρπαστική μυθοπλασία που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευαισθησία αλλά και έντονη πλοκή που οδηγεί σε καταστάσεις οι οποίες δοκιμάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις και οδηγούν τους πρωταγωνιστές στο όριο.

Η Φραντζέσκα Κολυβά με καταγωγή από τη Ζάκυνθο γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και δικηγορεί. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Οι «Ικαρίδες» είναι το τελευταίο της βιβλίο, καθώς έχει γράψει τα μυθιστορήματα «Ο κηδεμόνας» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη και «Κουφέτα με πικραμύγδαλο» που βγήκε από τις εκδόσεις Περίπλους. Εχει γράψει ευθυμογραφήματα, ενώ έχει αρθρογραφήσει για λογοτεχνικά θέματα σε εφημερίδες.

 

Πηγή: protothema.gr