Η έκθεση είναι κυρίως ζωγραφική σε χαρτί με ακουαρέλες ή μελάνι και σε άλλες περιπτώσεις σε ακουαρέλα και μελάνι. Είναι δουλειά των τριών τελευταίων ετών της Κάλλιας Κουβά σε μια προσέγγηση στη Σινική μελάνη.

Παρουσιάζονται επίσης έργα σε χαρτί Sumi-e όπου το μελάνι και η ακουαρέλλα δημιουργούν επάνω του παράξενες και ενδιαφέρουσες αισθήσεις!

Η έκθεση θα διαρκέσει 20 ημέρες. Από την 1η εως και τις 20 Αυγούστου. Στην Αίθουσατου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παξών στο Γάιο.

ΚΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑ

Γεννήθηκe στους Παξούς. Οι αισθήσεις του νησιού ενώθηκαν μέσα της με πολλούς τρόπους και δημιούργησαν έναν ψυχικό τόπο ο οποίος εκδηλώνεται κυρίως μέσα από την ζωγραφική της.

Σπούδασε Καλές Τέχνες στη Accademia di Belle Arti της Φλωρεντίας με καθηγητές τον F. Farulli και R. Federici. Αποφοίτησε με άριστα και αμέσως μετά διορίστηκε Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών στην Κέρκυρα (5ο και 6ο Γυμνάσιο). Στην Κέρκυρα επίσης άνοιξε και σχολή ζωγραφικής για όλες τις ηλικίες.

Φεύγοντας από την Κέρκυρα άρχισε την συνεργασία με αρχιτέκτονες και διακοσμητές εσωτερικών χώρων σαν ζωγράφος τοιχογραφιών. Αυτό υπήρξε και το κύριο επάγγελμά της για περίπου 18 χρόνια. Ζωγραφίζει τοίχους σε ξενοδοχεία, καταστήματα, κατοικίες αλλά και Μουσεία. Μεταξύ αυτών στο Μουσείο Παλαιόπολης στην Κέρκυρα, στα ξενοδοχεία Καψής και Διβάνης σε Αθήνα και Κρήτη, στην Αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παξών κ.α.

Παράλληλα ασχολείται με δράσεις πολιτισμού μέσα από δρώμενα, ομιλίες και εκθέσεις ζωγραφικής αλλά και με ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και στους Παξούς. Έργα της υπάρχουν σε πίνακες και τοιχογραφίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και την Αμερική.

Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Συμβουλίου της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.